Følg

Oppsett av SPF record for Altidata epost

Informasjonen nedenfor kan benyttes hvis du ønsker å sette opp SPF-oppsettet ditt selv. Hvis du har domenet ditt hos oss, hjelper vi gjerne til med å sette dette opp for deg.

 

For å unngå/gjøre det vanskeligere for andre å forfalske/spoofe/bruke mailadressen din til å sende ut spam med din mailadresse som avsender, anbefaler vi at det opprettes en SPF record på domenet ditt. En SPF record er i praksis en liste over servere/IP-adresser som har lov til å sende ut e-post på vegne av et domene.

Dersom det kun er Altidata som skal benyttes for utsending av mail på vegne av ditt maildomene, kan følgende SPF record benyttes:
"v=spf1 include:spf.altidata.no -all"

Denne oppføringen må legges inn som en TXT oppføring i domene oppsettet ditt, og vil da instruere mottakernes mailservere om å droppe mail fra @dittdomene.no dersom de ikke blir sendt fra noen av våre mailservere.

Det er også mulig å stille på hvor streng du ønsker at SPF-oppføringen skal være. Dette legges til i slutten av oppføringen, på disse måtene:

?all = E-poster med feil e-postserver kan fortsatt gå igjennom.

~all = E-poster med feil e-postserver blir mest sannsynlig stoppet av mottakersystemet og blir merket som spam.

-all = E-poster med feil e-postserver vil bli avvist av mottakersystemet.

Det finnes også eksterne SPF-generatorer som hjelper til med utforming av SPF-records. Her er en av disse: http://www.spfwizard.net/

Viktig: SPF-oppføringer vil ikke stoppe spam. Oppføringen vil hindre at andre sender ut falske e-poster med deres adresse, som også kan påføre at man får svar i retur når e-poster ikke kan bli levert eller lignende.

Det er viktig at det da kun er Altidata sine servere som blir benyttet for sending av e-post.

Hvis det blir sendt ut mail ved hjelp av andre leverandører, som for eksempel SMTP-serverne til din Internettleverandør, må disse legges inn som egne oppføringer i SPF oppføringen.

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

Levert av Zendesk