Følg

Hvordan sette opp tofaktorautentisering i Zimbra

Før du går i gang...

Før du kan aktivere tofaktorautentisering, må funksjonen gjøres tilgjengelig for din konto. Vi aktiverer dette på forespørsel.

Når funksjonaliteten er aktivert, kan du gå videre med denne guiden.

Vær oppmerksom på at mobiltelefoner, dedikerte mailprogrammer og andre eksterne enheter og applikasjoner må settes opp med nye passord når du aktiverer tofaktorautentisering.

Aktivere tofaktorautentisering

Gå til innstillinger, som vist på dette bildet:

Naviger deg så til fanen "Kontoer" i manybaren til venstre på siden:

Velg deretter "Sett opp totrinnsautentisering" under kategorien "Kontosikkerhet":

Du vil da få opp en dialogboks på skjermen hvor du kan velge «Begin setup» eller «Avbryt». Trykk på «Begin setup» for å starte oppsettet av tofaktorautentisering, eller trykk «Avbryt» for å avbryte.

Dersom du trykket på «Begin setup» vil du nå få spørmål om å skrive inn passordet for din epost-konto. Skriv inn passordet ditt og trykk på «Neste» for å gå videre.

Neste vindu i dialogboksen forteller deg at du må laste ned en applikasjon for totrinnsautentisering til enten din mobiltelefon eller PC. Nedlasting av applikasjon på mobil er bare mulig dersom du har en «smartphone». Hvis du ikke vet om noen applikasjoner for totrinnsautentisering kan du trykke på lenken i dialogboksen for å komme til en side med en liste over slike applikasjoner. Vi anbefaler at applikasjonen "Authy" benyttes.

Når du har lastet ned applikasjonen trykker du på «Neste» for å gå videre.

Nå vil du få opp et gult felt med en kryptisk kode. Denne koden brukes for å legge til E-postkontoen din i applikasjonen du nettopp lastet ned. Legg til en ny konto i applikasjonen og skriv inn denne koden i applikasjonen når du blir bedt om det.

Når du har laget en ny konto i totrinnsapplikasjonen trykker du på «Neste» for å gå videre.

Nå vil du få spørsmål om å skrive inn en kode. Dette er den sekssifrede koden i totrinnsapplikasjonen tilknyttet kontoen du nettopp opprettet. Denne koden får du som regel opp ved å trykke på kontoen i autentiseringsapplikasjonen. Når du har skrevet inn denne trykker du på «Neste» for å gå videre.

Når dette er gjort er totrinnsautentisering satt opp på din epost-konto, trykk «Fullfør» for å fullføre aktiveringen.

Du vil nå ha flere valg i Kontoinnstillingene dine:

For å deaktivere totrinnsautentisering trykker du på «Deaktiver totrinnsautentisering ...»

«Engangskoder» består av ti engangskoder du kan bruke til å logge inn med i stedet for den genererte koden i totrinnsapplikasjonen din. Disse kan benyttes dersom du for eksempel har mistet telefonen din, og ikke har tilgang til applikasjonen lengre. Disse ti kodene kan genereres på nytt når de er brukt opp. Kodene kan dog bare brukes EN gang. Vi anbefaler at du skriver ned disse kodene og lagrer dem fysisk, slik at du har tilgang til dem uten å være logget inn i mailsystemet.

 

For å sjekke at totrinnsautentiseringen virker kan du prøve å logge ut og inn igjen. Når du logger inn skal du nå bli bedt om å skrive inn koden fra totrinnsapplikasjonen etter at du har skrevet inn brukernavn og passord.

Sette opp eksterne mailklienter/sync-klienter

Når du har aktivert tofaktorautentisering, må alle dine eksterne enheter settes opp med nytt passord. Du må da først generere et nytt passord for hver enkelt enhet/klient. Dette gjøres ved å klikke på "Legg til applikasjonskode". Denne innstillingen ligger under Innstillinger -> Kontoer:

Når du har klikket på knappen, uthevet i skjermbildet ovenfor, vil du få beskjed om å skrive inn et applikasjonsnavn. Dette navnet kan være hva som helst, og benyttes for at du skal kjenne igjen hvilken enhet det dreier seg om når du administrerer applikasjonskodene. Skriv inn et applikasjonsnavn og trykk på Neste.

Du vil deretter få opp en "Application Passcode". Denne koden skal du benytte som passord i den eksterne mailklienten din. Du trenger ikke å endre på noen andre innstillinger.

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

Levert av Zendesk